GBS KALLO 2de kleuterklas

GBS KALLO 2de kleuterklas

donderdag 28 november 2019

2kla Thema : Welkom Sint & Piet ! - Week 2

Hallo allemaal

Kijken jullie even mee naar wat we deze week gedaan hebben ?
De kleuters zijn helemaal in de ban van de komst van Sinterklaas !

We begonnen met het maken van een pakjeshoed. De kleuters brachten een doosje mee en dat mochten ze zelf inpakken aan de hand van een stappenplan. Daarna konden ze uit speelgoedfolders speelgoed knippen dat ze op hun hoed kleefden. Het cadeautje werd op de hoed bevestigd en tadaaaa...een pakjeshoed ! Die mogen we opzetten wanneer Sinterklaas naar school komt op 6 december.
















We knutselden ook een schoorsteen met een lege fles. De kleuters stempelden bakstenen met duploblokken of kartonnen doosjes en schilderden een pietje. Volgende week werken we hier nog even aan verder zodat ze mee naar huis kunnen.







In de hoekjes konden de kleuters deze keer de bingo van vorige week zelfstandig spelen, poppenkast spelen en 'werken' in het kantoor van Sinterklaas.













In de kring speelden we nog een spelletje met de Sintdobbelsteen. Op muziek ging de dobbelsteen rond in de kring en wanneer de muziek stopte mocht er gedobbeld worden. De kleuters kregen verschillende opdrachtjes. Allemaal een plaatsje opschuiven, een cadeautje afpakken, cadeautjes verwisselen met elkaar, ...



Héél graag tot volgende week !
Dan werken we nog 1 weekje rond Sint & Piet en verwelkomen we ze eindelijk op onze school en in onze klas. Joepie !

Groetjes
Juf Nikki




Geen opmerkingen:

Een reactie posten