GBS KALLO 2de kleuterklas

GBS KALLO 2de kleuterklas

dinsdag 3 december 2019

2kla Thema : Sinterklaas kapoentje...gooi wat in mijn schoentje !

Dag iedereen

Eindelijk is het zo ver...We kunnen aftellen. Vrijdag komt Sinterklaas naar onze school en naar onze klas. Elke dag zetten we een kruisje op onze kalender.
We vonden op maandag een leuke verrassing in ons klasje. Zwarte piet had overal zwarte handen achtergelaten en mokjes gestrooid. Er lag ook een brief voor ons op tafel. Slecht nieuws...Sinterklaas is zijn mijter kwijt ! Elke dag krijgen we enkele tips zodat we te weten komen waar zijn mijter ligt. Als dat maar goed komt...














Aan onze werktafel kleefden de kleuters een logische volgorde van zwarte piet waar een "verhaal" bij kon verteld worden.



In onze kring ontdekten we aan de hand van een spelletje welke zwarte pieten er zoal zijn. De muziekpiet, de knutselpiet, de smulpiet, … Welke pieten kunnen de kleuters nog bedenken ?







Op dinsdag mochten we vrij schilderen. We schilderden Sinterklaas. We deden een waarneming van zijn kledij en gingen dan zelf aan de slag.







Aansluitend deden we een schrijfdans met scheerschuim en maakten zo de baard van Sinterklaas op gezellige Sinterklaasmuziek.






Volgende week zwaaien we Sinterklaas en zwarte piet uit en maken we de klas heel gezellig met lichtjes en kerstversiering. We werken dan nog twee weken rond het thema : "Lichtjes in de kerstboom".

Lieve groetjes
Juf Nikki





Geen opmerkingen:

Een reactie posten