GBS KALLO 2de kleuterklas

GBS KALLO 2de kleuterklas

woensdag 20 november 2019

2kla Thema : Welkom Sint & Piet !

Hallo iedereen !

De kleuters waren razend enthousiast maandag.
De aankomst van Sinterklaas was hét gespreksonderwerp.
Onze kapoenen zitten al vol spanning te wachten...😀
Het was deze week ook voorleesweek. Dus de kleuterjuffen wisselden allemaal van klas en lazen een prentenboek voor aan een ander klasje. Bij ons kwam juf Caroline een verhaaltje vertellen en ook mevrouw directeur kwam een mooi boek voorlezen. Wat hebben we genoten...


WELKOM SINTERKLAAS EN ZWARTE PIET !

We begonnen maandag met het kleuren van een kleurplaat van Sinterklaas aan de hand van een legende.




We deden ook een tekendictee over zwarte piet. De kleuters moesten heel goed luisteren naar de opdrachtjes en zo maakten ze zwarte piet verder af. Bijvoorbeeld : teken het haar en de pietenmuts.
We experimenteerden ook met houtskool op zijn gezicht.







In onze kring leerden we een liedje over het zieke paard van Sinterklaas. We luisterden naar het verhaal "Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot" en we deden aan pietengymnastiek.






Dinsdag speelden we samen een bingo om de woordenschat in te oefenen : de pluim, de kraag, het snoepgoed, de roe, vannacht, de schoorsteen, marsepein, de stoomboot, de pietenmuts.




In de hoekjes konden de kleuters kiezen uit verschillende activiteiten. Zo vonden de kleuters verkleedkledij terug van Sint en Piet. Ze konden de mijter versieren met diamantjes, de baard van Sinterklaas maken met plasticine, cadeautjes passen met duploblokken, een memorie spelen rond de woordenschat en spelen met de stoomboot.













Tot volgende week kapoenen !
Niet vergeten : woensdag 27 november is het géén school.

Sintgroetjes
Juf Nikki






Geen opmerkingen:

Een reactie posten