GBS KALLO 2de kleuterklas

GBS KALLO 2de kleuterklas

woensdag 2 oktober 2019

2 kla Thema "De boomgaard en fruit" - week 2

Hallo allemaal !

Na onze leuke uitstap naar De Ster vorige week werkten we nog wat verder in de klas rond het thema de boomgaard en fruit.
De kleuters konden weer kiezen uit verschillende activiteiten.
Kijken jullie mee ?


Op maandag begonnen we onze dag met het verhaal "Op appeljacht!". Als de appeltjes in de supermarkt zijn uitverkocht moeten we naar de appelboomgaard van de appelboer !


Daarna gingen we aan de slag met het knutselen van een appel of een peer. Onze fijne motoriek werd flink geoefend want we moesten een gaatje prikken uit ons fruit. We moesten ook nog zelf stukjes papier scheuren en kleven. Veel werk hoor...



Met plasticine konden we ook aan de slag deze week. Op de plasticinekaarten vonden we een fruitboom terug. De kleuters boetseerden appeltjes en kersen.



In de namiddag mochten de kleuters een kleurplaat inkleuren rond het thema en keken we naar een filmpje van "de fruitmachine". Ra, ra, ra, welk fruit zit er in de machine ? Ondertussen kennen we al heel wat fruit !



Op dinsdag kleefden we een logische volgorde van een appeltje eten op ons blad. Hoe ziet de appel er eerst uit ? Hoe ziet hij eruit als er een hapje uit is ? Enzovoort...


's Avonds namen we onze zelfgeknutselde appel of peer mee naar huis. Op onze vinger tekende de juf een wormpje. En daar hoorde natuurlijk een speelversje bij :

Ik ben wormpje Willemijn.
Gangetjes graven vind ik fijn.
Ik eet mijn buikje dik en rond.
Want een appel/peer is gezond !






Volgende week staan onze lieve kleuters in de spotlights want dan is het de week van de kleuter.
Daar maken we een schitterende week van ! 😎

Groetjes en tot snel
Juf Nikki






Geen opmerkingen:

Een reactie posten