GBS KALLO 2de kleuterklas

GBS KALLO 2de kleuterklas

woensdag 11 september 2019

2 Kla Thema : "Mag ik een knuffel ?"

Dag mama's en papa's

Maandag, dinsdag en woensdag werkten we rond het prentenboek : "Mag ik een knuffel ?". Een verhaal over een cactus die heel graag geknuffeld wil worden. Maar niemand wil Kareltje cactus knuffelen met al zijn stekels. Hij probeert het met een ballon maar dat loopt verkeerd af... Een mooi boek over vriendschap.


Na een waarneming van echte cactussen gingen de kleuters zelf aan de slag om hun eigen cactus te maken uit klei. Eerst laten drogen en dan schilderen en versieren met bloemetjes. Wat een mooie creaties !





Er werd heel veel geknuffeld deze week. Samen met Chico vertelden de kleuters over knuffelen. Vinden ze het leuk om geknuffeld te worden ? Voelen ze zich soms ook zoals de cactus ? Leuk om zoveel vriendjes in onze klas te zien...Wat zijn ze lief voor elkaar !




In de schilderhoek mochten de kleuters schilderen : "Ik en mijn vriendje(s) !" We keken goed in de spiegel wat we allemaal zagen.



Net zoals in het verhaal mochten de kleuters proberen om een ballon kapot te krijgen. We probeerden het eerst met ons eigen lichaam. Dat was niet zo gemakkelijk... Dus probeerden we het maar met een cactus...PAF !




Er werd natuurlijk ook nog heel veel gespeeld in ons klasje. We zijn nog volop al het speelgoed aan het ontdekken !😊


Heel veel groetjes !
Tot volgende week
Juf Nikki 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten