GBS KALLO 2de kleuterklas

GBS KALLO 2de kleuterklas

woensdag 27 februari 2019

2 kla "Muziekinstrumenten.... "Carnival des animaux!"


                      Carnaval des Animaux
Deze week hebben we het gehad over de muziekinstrumenten uit een muzikaal stuk van Carnaval der dieren.Dit bestaat uit een deel korte fragmenten klassieke muziek waar telkens een dier wordt gelinkt aan een bepaald soort instrument.
Soms kwam dit een beetje spottend over,maar vaak heel treffend zodat wij als kleuter er snel mee weg waren welke muziekinstrumenten er allemaal in het orkest aanwezig waren.In de partituur zijn volgende instrumenten aanwezig:de altviool en de viool,2 piano's,de dwarsfluit,de klarinet,de contrabas,de cello,de xylofoon en metallofoon.

 
Zo bekeken we ieder muziekfragment van een dier zoals bijv. van de kippen en de haan.
Je ziet dat de kippen in het muziekstuk wat rondscharrelen en dat er soms lawaaierig gekraai is van de haan.De haan wordt dan boos op de kippen en stampt dan op de grond.Op het einde is alles dan stil.
Zo vragen we tijdens ons kringgesprek welke instrumenten ze hebben gehoord of herkend.Welk instrumenten  stellen de kippen voor,Al snel leren we automatisch te luisteren naar toonhoogtes en leren we heel wat bij over ritme en ook wat muzieknoten willen zeggen.
Zoals echte muzikanten hebben we kunnen tokkelen op de xylofoon en metallofonen van onze school.En we hadden onze eigen partituur!


Juf Louise heeft op dinsdag haar eerste stagedag gehad!Zij heeft met onze kleuters ook enkele muziekinstrumenten gemaakt en enkele leuke opvoedende spelletjes gespeeld.
Binnenkort komt zij haar eerste volledige week stage doen rond B.C.Schapen 

Voorleesmoment vrijdag 22 februari 2019

Een zeer leuke Krokusvakantie!
Tot binnenkort!
Juf Anja en Meester Jo


Meer foto's op:
https://photos.app.goo.gl/xwbPU6r9wNvKWakF7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten